Ponty halászlé
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- kb. 3 kg hal
- 3 nagyobb vöröshagyma
- 1 evőkanál csemege pirospaprika
- 1 kiskanál csípős pirospaprika
- 1 db cseresznyepaprika
- 4 kiskanál só
- 2 db paradicsom
- 3 db paprika
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, felszeleteljük. A keserűfogat feltétlenül vegyük ki! A fejből, a csontból, paradicsomból, paprikából és a félbe vágott hagymával halalaplét főzünk, vagyis sok lében feltesszük ezeket az összetevőket főni, míg egy picit besűrűsödik. Az alaplét átszűrjük. Kevés olajat forrósítunk, majd pirospaprikával megszórjuk, megkeverjük, hozzáadjuk az előkészített sózott halat, esetleg tejet, ikrát, cseresznyepaprikát, az elkészített alaplevet. Még ugyan annyi vizet öntünk hozzá, mint amennyi az alaplé. Beletesszük a felszeletelt halat, kb. 20-25 perc alatt készre főzzük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.